• Derbyday

 • Op zaterdag 20 januari gaat de tweede seizoenshelft van start met de derby tussen ZAC en Zwolsche Boys. De clubs kijken uit naar een mooi voetbalfeest voor alle leden, supporters, sponsoren en voetballiefhebbers. De besturen pakken de voorbereiding gezamenlijk op en hebben een aantal afspraken gemaakt.

  Neem geen alcoholische drank mee

  Om de sfeer gezellig en veilig te houden, roepen beide clubs op om geen alcoholische dranken mee te nemen naar het sportpark. Hier wordt bij de ingang en op het sportpark op gecontroleerd. Alcoholische dranken uit de kantine mogen volgens de regels van de KNVB wel naar het terras, maar niet naar het veld of de tribune worden meegenomen. Zo zorgen we ervoor dat supporters van alle leeftijden van de wedstrijd kunnen genieten.

  Vuurwerk is niet toegestaan

  We wijzen iedereen erop dat het afsteken van vuurwerk niet is toegestaan op het sportpark. De KNVB heeft de regels over sfeeracties met vuurwerk, rookpotten en fakkels onlangs aangescherpt. Het afsteken hiervan kan voor de clubs een aanzienlijke boete tot gevolg hebben. Daarnaast kan de scheidsrechter de wedstrijd staken.

  Rookvrij Sportpark

  Het sportpark van ZAC is rookvrij. Rokers kunnen achter het kassagebouwtje bij de ingang terecht bij een overdekte rookplek.

  Spandoeken

  Spandoeken zijn van harte welkom. Spandoeken voor ZAC kunnen aan de kantinezijde van het hoofdveld worden opgehangen. Die voor de Zwolsche Boys aan de overzijde.

  Komt dat zien!

  ZAC en Zwolsche Boys hopen op een grote opkomst van supporters en verheugen zich op een spannende, sportieve en respectvolle wedstrijd. Supporters van de Zwolsche Boys verzamelen op het eigen terrein en gaan gezamenlijk naar het hoofdveld van ZAC. Laten we er samen een mooie start van de tweede seizoenshelft van maken!

  Bedankt voor jullie medewerking! Tot 20 januari!