• Voorbeschouwing E.F.C.’58 – Zwolsche Boys

  • Morgenmiddag staat er voor de Boys een uitwedstrijd op het programma. Met nog 6 wedstrijden te gaan, breken er voor ons vlaggenschip cruciale weken aan, waarvan 5 wedstrijden op een rij tegen de directe concurrentie. De eerste in deze serie is rode lantaarndrager E.F.C.’58. De Ermeloërs beleven tot nu toe een dramatisch seizoen en zijn nog steeds opzoek naar de eerste overwinning. Echter ontpopt de rode lantaarndrager zich de laatste weken als de schrik van de top. De Ermeloërs wisten achtereenvolgens Z.A.C. (2-2), Zwart-Wit’63 (1-1), Zeewolde (1-1) en O.W.I.O.S. (2-2) van een overwinning te houden. In de thuiswedstrijd wist E.F.C. door het verzuimen van de wedstrijd in het slot te gooien aan onze zijde, na 8 wedstrijden het eerste punt van de competitie op bezoek bij ons te pakken en was met 2 punten voor de winterstop de gedoodverfde degradant. Ondanks dit stempel is de opponent van morgen nog niet officieel gedegradeerd, en moeten wij lering trekken uit vorig seizoen, toen er met ruime cijfers werd verloren op bezoek bij het toen al gedegradeerde Avereest.

    Waar E.F.C. nog probeert de nacompetitie te halen, kunnen de Boys zich nog veilig spelen, maar ondanks die mogelijkheid gaan de alarmbellen steeds luider klinken. Vorige week werd er overtuigend met een verdiende 1-0 overwinning op vv Hattem gehoor gegeven aan de noodklok die geluid werden, maar het sein veilig kan nog lang niet gegeven worden. In de 5 wedstrijden op een rij tegen de directe concurrentie, zal er een significant aantal punten behaalt moeten worden om ons ook volgend jaar 3e klasser te mogen noemen. Echter zo zullen alle ploegen in het rechter rijtje erover denken.

    De wedstrijd van morgen is de eerste in de historie, waarin het zaak is dat er meteen een 3 punter bijgeschreven kan worden. Bent u benieuwd hoe het onze mannen vergaat in Ermelo, kom dan de Groen-Witten aanmoedigen om het gewenste resultaat te behalen.

    “Hup Zwolsche Boys”