• Voorbeschouwing Hatto Heim – Zwolsche Boys

  • Morgenmiddag staat voor ons eerste een uitwedstrijd op het affiche. Aan de overkant van de IJssel is Hatto Heim de tegenstander. De gastheren van morgen zullen zich graag willen revancheren na de nederlaag een maand geleden. Melvin Hofman wist in de slotfase van de thuiswedstrijd het net doen bollen voor de 2-1 en veroorzaakte daarmee een vreugde uitbarsting alsof we kampioen waren geworden bij alles en iedereen wat Groen- Wit een warm hart toedraagt. De mokerslag die de geel hemden te verwerken kreeg werkte nog 2 weken na, met nederlagen tegen achtereenvolgens E.S.C. en H.T.C., met als gevolg dat de koppositie verloren ging aan S.C. Rouveen.

    In de laatste 2 wedstrijden wisten de Hanzestedelingen zich te herpakken, met winst in de topper tegen D.S.V.`61 (2-1) en een uitoverwinning bij Elspeet (1-2). Ons vlaggenschip wist na thuisoverwinning de ongeslagen reeks verder uit te bouwen. Zo werd er midweeks gelijk gespeeld tegen Olympia`28 (1-1). Vanuit een voorzet zorgde Kevin Westerbeek met een rake kopbal in de 10e minuut voor de voorsprong, maar kwamen de Hasselters na een halfuur spelen langszij. Met een bal op de lat vanaf 2 meter kwamen we vervolgens goed weg, en in de slotfase hadden we met een klein beetje meer fortuin nog de 3 punten weten te pakken, maar de inzet ging net naast.

    De Boys gingen 4 maal eerder op bezoek in Hattem, waarin we de balans in evenwicht is met 2 overwinningen en 2 verliespartijen. De laatste overwinning op vreemde bodem boekten we in het seizoen 18/19 door doelpunten van Oumar Sylla, Lennart Prins (0-2). Heeft u nog een gaatje vrij in het paasweekend, komt dan allen onze mannen steunen in Hattem.