• Voorbeschouwing ’s-Heerenbroek – Zwolsche Boys

  • Morgenmiddag staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma. De Boys gaan na een kleine wandeling door ’s-Heerenbroek, in wederom een degradatiekraker, de strijd aan met de plaatselijk V.V. De groenhemden wisten als promovendus het seizoen goed te starten, wat resulteerde in een keurige zesde plaats in de 1ste periode. De goede resultaten uit de eerste acht wedstrijden konden de gastheren in de 2e periode niet doortrekken, wat resulteerde in een gedeelde plaats met onze mannen. De 3e periode wisten de ’s-Heerenbroekers, met overwinningen op Z.A.C. (3-2) en Hattem (2-1), voortvarend te starten, maar wisten daarna geen overwinning meer te boeken. In de laatste twee wedstrijden tegen O.W.I.O.S. en Oene werd er, met tweemaal de brilstand, gelijkgespeeld en staan daarmee op de beste nacompetitieplek met een punt minder op ’t Harde, die op de veilige 9e plaats staat.

    Ons vlaggenschip is nog lang niet uit de problemen, maar wist vorige week een cruciale overwinning te boeken op directe concurrent V.S.C.O.’61, waardoor de rechtstreekse degradatieplek weer werd overgedragen aan de gele kanaries. Vooral het vertoonde spel en het strijden als hechte eenheid, deed de Boys harten sneller kloppen. Met nog twee wedstrijden te gaan is zelfs directe handhaving in theorie nog mogelijk, maar dan moet er een klein wonder geschieden. Voor de kraker van morgen is het vanzelfsprekend dat Freddy Prins ook in deze wedstrijd dezelfde werklust en speelstijl wil zien van zijn mannen, zodat de Boys het ontlopen van rechtstreekse degradatie in eigenhand weet te houden.

    De Boys trekken in competitieverband voor de dertiende keer ten strijde in het buurdorp. De onderlinge resultaten zijn licht in het voordeel van de Boys. In de eerdere ontmoetingen werd er twee keer de punten gedeeld, vier keer bleven de punten achter in ’s-Heerenbroek en zes keer pakten we de volle buit. Het doelsaldo is met 24 voor en 27 tegen in ons nadeel. Midden jaren 90 wisten de Boys, in het 3e onderlinge treffen, voor het eerst te zegevieren. In een spektakelstuk wisten de Boys door doelpunten van André de Bie 2x, René Nieland en Stado van der Veen met 3-4 te zegevieren. De meest recente overwinning werd geboekt in het laatste onderlinge treffen in 2016/17, in de 4e klasse. Voor de Boys wisten Lodewijk de Vries, Maikel Kroes en Bas de Man het net doen bollen (2-3).

    Heeft u dit pinksterweekend nog niks te doen? Kom dan onze mannen aanmoedigen in ’s-Heerenbroek voor dat extra steuntje in de rug, zodat Groen en Wit zal overwinnen.

    Eendracht maakt macht”