• Voorbeschouwing Swift’64 – Zwolsche Boys

  • Morgenmiddag staat er voor de Boys een uitwedstrijd op het programma. Onze mannen trekken de polder in voor een confrontatie met directe concurrent Swift’64. Met nog 11 wedstrijden te gaan is het voor ons vlaggenschip alle hands aan dek om uit de gevarenzone te komen. De eerste is meteen een cruciale tegen onze aanstaande hoofdtrainer Berry Mulder, die zijn avontuur in de polder hoogstwaarschijnlijk anders had voorgesteld. Na 5 nederlagen op een rij behaalden de withemden vorige week op bezoek bij vv Oene de eerste overwinning sinds 25 november (0-1). Door die overwinning passeerden de Swifterbanters ons op de ranglijst en bezetten wij de gevreesde degradatieplek, die wij het liefst morgen weer teruggeven.

    Ons vlaggenschip kon na de overwinning op bezoek bij Zwart-Wit’63, vorige week niet nogmaals stunten tegen een titelkandidaat. Door een zwakke beginfase keken de Groen-Witten al snel tegen een 0-2 achterstand aan, die ook tegen 10 man van Zeewolde niet te overbruggen bleek (1-2). Voor het vertrouwen was een goed resultaat zeker welkom geweest, maar er is zeker nog geen man overboord. De punten zullen morgen mee naar Zwolle genomen moeten worden om niet verder achterop te raken. Dan zal er wel van meet af aan scherp van leer getrokken moeten worden, waarbij alles geoorloofd is voor het heilige doel.

    De Boys kruisen voor de 8ste keer de degens in de polder. De onderlinge resultaten zijn in het voordeel van de gastheren. In de eerste 5 ontmoetingen, zowel op 4e als 3e klasse niveau, bleven de punten achter in Swifterbant, maar in de laatste 2 ontmoetingen wisten de Boys te zegevieren. In de laatste ontmoeting in het seizoen 2021/22, wisten de Groen-Witten een 0-1 achterstand in de slotfase om te draaien. Door doelpunten van Melvin Hofman en Jermaine Wesseling gingen de volle 3 punten mee in de tas (1-2). Komt allen naar Swifterbant, onze mannen kunnen alle steun gebruiken!!

    ‘Eendracht maakt macht’