• Voorbeschouwing ’t Harde – Zwolsche Boys

  • Morgenmiddag staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma. De Boys reizen voor wederom een degradatieclash naar ’t Harde om met de plaatselijke S.V. de degens te kruisen. De Veluwenaren maken een wisselvallig seizoen mee. Zo begonnen de gastheren met een teleurstellende 1ste periode waar er gevreesd werd voor een seizoen degradatievoetbal. Niets bleek minder waar, vriend en vijand werden verrast toen de groenhemden de 2e periode wisten te winnen en er gedroomd kon worden van een terugkeer naar de 2e klasse, waar voor het laatst in het seizoen 2015/16 werd geacteerd. Het voor te stellen grote feest wat hierop volgde heeft er blijkbaar behoorlijk ingehakt, aangezien in de 5daarop volgende wedstrijden geen overwinning meer werd behaald. De Veluwenaren verloren van Zwart-Wit’63 (2-1), Zeewolde (0-3) en O.W.I.O.S. (0-1), met Swift’64 (2-2) en Oene (1-1) werden de punten gedeeld, waardoor de groenhemden toch weer in degradatienood verkeren.

    Voor de Boys is het nog steeds alarmfase 1. De mannen van Freddy Prins hadden na 2 overwinningen op een rij volledig kunnen aansluiten bij  de groep clubs die om de veilige plekken strijd, maar bewezen zichzelf een uitermate slechte dienst, door op eigenveld hard onderuit te gaan tegen concurrent V.I.O.S. Vaassen (1-4). Ondanks het slechte resultaat in de laatste wedstrijd, hebben de Groen-Witten nog alles in eigenhand om rechtstreekse degradatie te ontlopen, maar om de nacompetitie te ontlopen zal de concurrentie ook punten moeten laten liggen.

    In competitieverband trekken de Boys voor de tweede maal ten strijde tegen de Veluwenaren. In het seizoen 2011/12, toen nog in de 2e klasse, gingen de Boys met 3-1 ten onder. Die bewuste middag was onze huidige assistent, Jeffrey van der Vlist, verantwoordelijk voor het doelpunt aan Zwolse zijde. Morgenmiddag kunnen onze mannen alle steun gebruiken, dus trek massaal naar het Veluwse dorp om onze mannen te steunen.

    De Zwolsche Boys, ons Groen-Wit blijven wij steeds trouw, wat of er ook zo nu en dan gebeuren zou”