• Voorbeschouwing Zwart-Wit ’63 – Zwolsche Boys

  • Morgenmiddag staat er ons vlaggenschip een uitwedstrijd op het programma. Alvorens menigeen zich volgende week in het carnavalsgedruis mengt, worden de degens eerst nog gekruist op bezoek bij Zwart-Wit ’63 uit Harderwijk. De Hardewijkers beleven tot nu een uitstekend seizoen en staan op de 2e plaats met slechts 2 punten minder dan koploper Z.A.C. en in de 2e periode staan de zwart-witten met een beter doelsaldo bovenaan. De gastheren zijn met 2 overwinningen na de winterstop goed uit de startblokken gekomen, en zijn met 4 overwinningen op een rij sinds eind november ongeslagen, toen op eigenveld met 1-4 werd verloren van Dieze West.

    Onze mannen wachten nog op de eerste overwinning na de winterstop. Ondanks dat we vorige week weer op voorsprong kwamen, konden de gekoesterde 3 punten wederom niet worden bijgeschreven. Het delen der punten betekende alweer het 4e puntverlies na een voorsprong tegen een directe concurrent, waardoor de Groen-Witten naar een rechtstreekse degradatieplaats zakten in plaats van dat er naar boven gekeken kan worden.

    De Boys spelen morgen voor eerst in de historie een competitiewedstrijd op vreemde bodem tussen beide clubs. In de seizoensouverture kwamen onze mannen, op eigenveld, meer dan goed voor de dag en werd er enigszins geflatteerd met 0-2 verloren. Met eenzelfde strijdwijze als destijds kan er misschien nu wel een goed resultaat uit het vuur worden gesleept. Freddy Prins kan daarbij niet beschikken over Ian van der Kolk, die na een zeer discutabele rode kaart, gelukkig maar 1 wedstrijd vanaf de zijlijn moet toekijken.

    Morgenmiddag kunnen onze mannen alle steun gebruiken, dus reis uw helden achterna ze aan te moedigen.

    “Hup Zwolsche Boys”