• Voorbeschouwing Zwolsche Boys – ’s-Heerenbroek

  • Morgenmiddag staat de eerste thuiswedstrijd na de winterstop op het programma. In een staart kraker vanjewelste ontvangen we ’s-Heerenbroek. De promovendus, die voor het eerst in 23 jaar weer in de 3e klasse uitkomt, wist in de eerste periode vriend en vijand zo nu en dan behoorlijk te verrassen. De groenhemden wisten onder andere een overwinning op lijstaanvoerder Z.A.C. uit het vuur te slepen (1-2) en een gelijkspel tegen nummer 2 Zwart-Wit ’63 af te dwingen (1-1). De verrassende start van de promovendus betekende een keurige 6 plaats in de eerste periode. Na de stunt tegen koploper Z.A.C. in het eerste weekend van november wisten de groenen niet meer te zegevieren. In de 4 wedstrijden die volgden werd er 1 punt behaald en de laatste 3 werd er verloren tegen achtereenvolgens, Zeewolde (3-2), Swift ’64 (1-3) en O.W.I.O.S. (1-0), waardoor onze gasten terug te vinden zijn op de 9e plaats. Voor onze

    Voor ons vlaggenschip is het morgen zaak de rug te rechten na een teleurstellende herstart van de competitie. Waar er voor de winterstop te veel onnodig puntverlies werd geleden tegen directe concurrenten, terwijl er voldoende kansen waren op een goed resultaat, moet dit in de tweede seizoenshelft anders. Om de bal maar even in open doel te trappen, moeten vanzelfsprekend de kansen worden benut en de defensieve gelederen gesloten worden. Door schorsingen en blessures van diverse spelers zal er met een gehavend elftal gestreden moeten worden om de aansluiting te behouden met de veilige plaatsen en niet verder in het degradatiemoeras te verzanden.

    Onze gasten kwamen in de historie 12 keer eerder naar Zwolle om de degens te kruisen. De groenhemden wisten 2 keer te zegevieren, 1 keer werden gedeeld en 9 keer wisten wij de punten op eigenveld te behouden. Met een doelsaldo van 43 voor en 18 tegen is de balans ook sterk in het voordeel van de Boys. De grootste overwinning van de Boys was in het seizoen 1997/98 toen het door doelpunten van Peter Opdam 4x, Anne Bruinewoud 2x, Erik Gieliam 2x en Stado van Veen, maar liefst 9-1 werd. In de laatste ontmoeting tussen beide ploegen, in het seizoen 2016/17, werd het door doelpunten van Lodewijk de Vries, Lennart Prins en Benjamin Wever, 3-0.

    Onze mannen kunnen morgen alle steun gebruiken, dus komt allen naar de club om ze aan te moedigen, zodat Groen-Wit weet te zegevieren.

    “Eendracht maakt macht”