• Voorbeschouwing Zwolsche Boys – V.I.O.S. Vaassen

  • Morgenmiddag staat er voor ons vlaggenschip een thuiswedstrijd op het programma. In de tweede wedstrijd in een serie van 5 wedstrijden tegen de directe concurrentie ontvangen we V.I.O.S. Vaassen. De gasten van morgen bivakkeren met 6 punten meer, op een voor de Boys gewenste veilige 8ste plaats. De geelhemden maken na een goede 2e periode, waarin met 16 punten een punt minder werd behaald dan uiteindelijke winnaar ’t Harde, een slechte start van de 3e periode mee, maar wisten vorige week de derby tegen vv Oene met 3-1 te winnen. De gasten van morgen behaalden in de 5 wedstrijden daarvoor 4 punten, welke behaald werden tegen Z.A.C. (2-2) en Zwart-Wit’63 (2-1), in de 3 daarop volgende wedstrijden moesten de geelhemden zijn meerdere erkennen in achtereenvolgens Zeewolde (4-2), Swift’64 (1-2) en O.W.I.O.S. (1-0).

    De Boys hebben een missie en voegen met 2 overwinningen op een rij, tegen vv Hattem (1-0) en E.F.C.’58 (2-3), de daad bij het woord. De Groen-Witten zullen er morgen dan ook op gebrand zijn om hun zegereeks meer gestalte te geven, maar nog belangrijker de aansluiting weten te vinden met de veilige plekken. Bij een overwinning op V.I.O.S. verkleinen de Groen-Witten het gat tot 3 punten, en mag er gekeken worden naar de concurrentie, (vv Oene – ’t Harde  en Swift’64- ’s-Heerenbroek) die ook de degens met elkaar kruisen. Bij een goed resultaat van ons vlaggenschip is alles nog mogelijk in de laatste weken van de competitie.

    Het kruisen der degens geschiedt morgenmiddag voor de tweede maal in de historie. Het eerste onderonsje was in het seizoen 2021/22 een prooi voor de Boys. Die bewuste zaterdagmiddag werd het door doelpunten van Ian van der Kolk, Max Streppel en Melvin Hofman 3-0.

    Onze mannen kunnen morgen alle steun gebruiken in hun missie, dus komt allen de Groen-Witten aanmoedigen voor die extra steun in de rug.

    Eendracht maakt macht’