• Voorbeschouwing Zwolsche Boys – V.S.C.O.’61

  • Morgenmiddag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma voor de Boys. In een tot nu toe meest cruciale wedstrijd van het seizoen, komt directe concurrent V.S.C.O.’61 uit Oosterwolde op bezoek. De gasten van morgen zijn voor het tweede jaar op een rij verwikkeld in een degradatiestrijd, die ze niet nogmaals willen verliezen. In het kamp van de gele kanaries wordt dan ook alle zeilen bijgezet om een tweede degradatie op een rij te voorkomen. Met zeven punten uit de laatste 3 wedstrijden lijken de gasten dan ook de wind in de zeilen te hebben. Zo werd er gewonnen van Swift’64 (3-2) en Oene (4-1) en tussen door werd op bezoek bij de grote rivaal O.W.I.O.S. een punt gepakt, wat gezien de ranglijst wellicht voelt als een overwinning (1-1). Door deze resultaten wisten de Oosterwolders de directe degradatieplek te verlaten ten koste de Boys.

    Ons vlaggenschip bewijst zichzelf de laatste twee wedstrijden een slechte dienst door slechts 1 punt te pakken tegen directe concurrenten, die vorige week door het tonen van een dosis veerkracht in de tweede helft werd behaald na een 2-0 ruststand in ’t Harde (2-2). Door de teleurstellende resultaten waard het degradatiespook aan de verkeerde zijde van het Jo van Marle sportpark rond. De mannen van Freddy zullen morgen met vereende kracht ten strijde moeten trekken om het degradatiespook te kunnen verdrijven. Er zal geen verdere uitleg nodig moeten zijn voor onze mannen om het belang van deze wedstrijd te begrijpen, want bij een slecht resultaat is het bijna onmogelijk om ons ook volgend seizoen 3e klasser te mogen noemen.

    De gasten van morgen komen voor de tweede maal in competitieverband naar Zwolle. Het eerste duel tussen Groen-Wit en Geel-Zwart was in het seizoen 2011/12 in de tweede klasse. Het kruisen der degens was destijds een genot voor de neutrale toeschouwer met 8 doelpunten. Het eindresultaat was echter niet in het voordeel van de Boys. Met doelpunten van Wesley Bruins, Lennart Prins en Richard Teunis aan Boys zijde werd het 3-5. Onze mannen kunnen morgen alle steun gebruiken, dus kom massaal naar de club om Groen-Wit naar de overwinning te stuwen.

    De Zwolsche Boys zouden hun mannetjes wel staan”