• Voorbeschouwing Zwolsche Boys – v.v. Zeewolde

  • Morgenmiddag gaat na twee weken geen competitievoetbal het balletje weer rollen. Op eigenveld ontvangen we nummer twee v.v. Zeewolde. De winnaars van de eerste periode kenden een valse start van de tweede periode, maar zijn inmiddels weer aardig op stoom geraakt. In de eerste twee wedstrijden van de tweede periode werd er nog gecapituleerd tegen naaste belagers Z.A.C. (1-0) en Zwart-Wit’63 (0-1), en in de derde wedstrijd wist Dieze-West een punt mee terug nemen uit de polder. De polderbewoners wisten in de laatste drie wedstrijden de volle buit te pakken tegen achtereenvolgens O.W.I.O.S. (3-2), Swift’64 (1-2) en Oene (1-0) en hebben door puntenverlies van de koploper de aansluiting weer weten te vinden in de titelstrijd.

    Ons vlaggenschip moet alle zeilen bijzetten om rechtstreekse degradatie te voorkomen, maar heeft doordat er tussen de nummer 6 en 13 slechts 5 punten verschil zit nog goede kans op directe handhaving. In deze zware strijd werd de overwinning van twee weken geleden op bezoek bij Zwart-Wit’63 dan ook groots gevierd in de kleedkamer. Ondank vele afwezigen werd er door het elftal bestaande uit debuterende spelers Jasper van der Deen (2e) en Ricardo Heerink (5e), rentree makende Mark van Veen (2e) en oudgedienden Benjamin Wever (3e) Max Streppel (5e) en Jeffrey van der Vlist (2e) gestreden voor elke meter. Het harde werken werd beloond en vriend en vijand werd verrast door doelpunten van Ricardo en Max (0-2). Om ook morgen de belangrijke 3 punten te kunnen bijschrijven zal er een zelfde strijdlust getoond moeten worden. De verdedigende linies zullen daarbij met name moeten letten op Collin van der Brink die topscoorder is met 11 doelpunten.

    De withemden kwamen één keer eerder op bezoek in Zwolle. In het seizoen 2011/12 kruisten beide ploegen in de 2e klasse de degens met elkaar. Door doelpunten van Dennis Bergs 2x, Wesley Bruins 2x, en Lauwand Suleiman werd een klinkende 5-2 overwinning geboekt. Ondanks de overwinning in het begin van het seizoen degradeerden we net zoals onze gasten naar de 3e klasse.

    Bent u benieuwd of onze mannen morgenmiddag weer kunnen stunten tegen de nummer twee? Kom dan onze mannen aanmoedigen, zodat de weg naar de veilige plekken ingezet kan worden.

    ‘Eendracht maakt macht’