• Voorbeschouwing Zwolsche Boys – vv Hattem

  • Morgenmiddag staat er voor de Boys een thuiswedstrijd op het programma. Onze leeftijdsgenoten aan de overkant van de IJssel, vv Hattem, komen op bezoek. De geelhemden ontpoppen zich de laatste jaren als angstgegner van de Boys. De Boys defensie weet maar geen grip te krijgen op de genadeloze scoringsdrift van de gele broeders. In de laatste 4 ontmoetingen, uit en thuis, lieten de Hattemers het Boys net maar liefst 20 keer bollen, en wist onze aanvalslinie slechts 2 keer iets terug te doen. Onze gasten draaien met een 5e plaats tot nu toe een prima seizoen, maar zullen in de laatste weken van de competitie nog wel op hun hoede moeten zijn, aangezien de ploegen onder hen de laatste weken ook de punten weten te pakken. Dat gebeurde vorige week ook op bezoek bij  promovendus ’s Heerenbroek, waar de Hattemers met 2-1 ten onder gingen na 2 overwinningen op een rij tegen vv Oene (2-0) en O.W.I.O.S. (0-5).

    Voor ons vlaggenschip is het inmiddels 5 voor 12 in de strijd om het vege lijf te redden. Waar de concurrenten de laatste weken mondjesmaat punten weten te sprokkelen, blijven de Boys hierin achter. Met 3 nederlagen op een rij en wachtende op de eerste overwinning sinds 2 maanden, beleven we niet bepaald de meest sprankelende tijden. Voor onze mannen is het zaak om spoedig het tij te keren en weer aan te sluiten bij de ploegen die strijden om de veilige plekken. Om de eerste overwinning in 2 maanden uit het vuur te slepen, zal er met vertrouwen ten strijde getrokken moeten worden, waarbij de linies gesloten moeten blijven en het aanvalsgilde met scherp moet schieten.

    Onze gasten komen morgen voor de 15e keer op bezoek in Zwolle om de degens te kruisen in competitieverband. Ondanks dat de Boys de laatste 2 seizoenen het hoofd moest buigen, zijn de onderlinge resultaten op eigenveld sterk in het voordeel van de Groen-Witten. Van de 14 voorgaande ontmoetingen wisten de Boys 8 wedstrijden te zegevieren, we deelden 2 keer de punten en verloren er 4, het doelsaldo is met 25 voor en 17 tegen, waarvan er 10 in de laatste 2 ontmoetingen werden gescoord, ook in Zwols voordeel.

    Onze mannen kunnen morgen alle steun gebruiken, dus komt allen ons vlaggenschip aanmoedigen.

    “Eendracht maakt macht”