• Zwolsche Boys – O.W.I.O.S.

 • Morgenmiddag staat er voor de Boys een thuiswedstrijd op het programma tegen de huidige nummer 4, O.W.I.O.S. De Oldebroekers hebben 5 punten minder dan nummer 3 Zwart-Wit’63 en 7 punten minder dan koploper Zeewolde, maar hebben een wedstrijd minder gespeeld. De groenhemden zullen er dan ook op gebrand zijn geen misstap te maken in Zwolle om de titelaspiraties in leven te houden. De Oldebroekers zijn de 2e seizoenshelft stroef begonnen. In de eerste 2 wedstrijden na de winterstop werd er verloren van directe concurrenten Zeewolde (3-2) en Zwart-Wit’63 (0-1). De 2 daarop volgende wedstrijden werd met moeite gewonnen van de in degradatiestrijd verkerende ploegen Swift’64 (2-3) en Dieze-West (3-2).

  Voor de Boys begint het noodzaak te worden om punten te pakken, om zo het degradatiespook van zich af te kunnen schudden. Om dat te kunnen bewerkstelligen zullen we als team ten strijde moeten trekken en alle registers geopend moeten worden. Daarbij is het ook vereist dat wedstrijden over de streep worden getrokken, maar juist dat laten we te vaak na in met name wedstrijden tegen de concurrenten, waarin we tot nu toe niet doortastend genoeg geweest. Net zoals vorige week toen ons vlaggenschip een pijnlijke middag beleefden. De Groen-Witten lagen met een 0-2 voorsprong op koers voor een uiterst belangrijke overwinning, maar bewezen zichzelf een slechte dienst door in de laatste minuut de gelijkmaker te incasseren. Door de 2 verloren punten klommen we niet naar de veilige 9e plaats, maar zijn dus nog terug te vinden op de gevreesde 13e plaats. Het is van belang om hier niet te lang in te blijven hangen en morgen de rug te rechten voor eigenpubliek.

  De Oldebroekers komen voor de tweede keer in competitieverband naar Zwolle en deden dat niet onverdienstelijk. In het seizoen 2011/12, toen beide ploegen nog in de 2e klasse uitkwamen, beleefden de Boys een pijnlijke middag en zagen de gasten met 0-4 zegevieren.

  Komt allen onze mannen aanmoedigen, zodat er weer gezegevierd kan worden.

  ‘De Zwolsche Boys, ons Groen-Wit blijven wij steeds trouw,

  Wat of er ook zo nu en dan gebeuren zou’